Saturday, December 26, 2009

kejujuran hati aQ

hahahahahaha
aQ jujur,arap la korang....huhuhuhu,
sowy la.....lama x update blog nie..
erm,x tau nak taip pa laG....hahahaha,papa pown sowy la bab da x update blog nie,
bil bodband blum bayar ar...hahahaha

Monday, December 7, 2009

maybe itu cara tuhan...

Nie adalah kisah benar yang berlaku dalam hidup aQ arie nie....
paG taD aQ bngun jam 10:??......cam besa,aQ wat sapan tuk diri aQ...aQ da lewat nak P banda,bab janji awl paG G nak smpai bnda da,taP da jam 10:?? da...then,cam besa aQ P ar manD,lpas da b'siap apa semua, aQ tumpang kancil owang nak G banda(keta sapu),masa nak otw G banda sapa pown yg sehala ngan kami akan naik ke bukit agaseh,simpang ke sekolah aQ dulu....bila nak smpai situ, kancil yg aQ naiki tue nak take over proton wira,gila betul driver 2 x sedar diri nak P take over keta 1.5,huh, mase nak take over kat bukit tue tau2 lori muncul dari depan,huh,TUHAN je tau mcm mana rasanye bile kita rasa hidup kita sampai situ ja....kancil 2 da btl2 rapat ngan lori 2....nak ngelak P blah kiri,ade proton,nak G belah kanan gaung plak...huh,gile,panic,takut,insaf, macam2 lagi ar prasaan time tue,nasib je sempat masuk lorong semula bab proton tue slow down kan die pnya speed,lau x, x smpat aQ nak becite malam nie...
hurm,SYUKUR aQ masih hidup,bab aQ tau dosa2 aQ masih banyak lagi...maybe itu cara tuhan untuk buat aQ sedar agar bertaubat sementara masih ada masa...N aQ akan bertaubat....bab masa 2,aQ hanya dpt fkir tntng family aQ,kwan bek aQ,owang yg aQ syg,camne la kadaan dowang lau aQ da xda dlam dunia nie...mesT ada yang suke N mesT ade yg sedihkan...well,aQ btl2 besyukur....kowang kat luar sana 2,cukup la buat dosa 2,meh la kita besama2 memperbanyakkan pahala kita,bab bile ajal da hampir,kite hanya akan merasa penyesalan atas apa yang pernah dan telah kita lakukan di atas muka bumi yang penuh dengan seribu satu pertanyaan nie.da cukup ke pahala kita???kite da cukup baik ke??kite da minta maaf kat semua orang ke??kite da buat orang sekeliling kite gembira ke??well,kita x tahu jawapan yg hakiki, so,mari la kita buat baik dalam dunia nie..ASSALAMMUALAIKUM W.B.T

SESUATU...

aQ da update blog nie...arap korang time la seadanya k, jan nak mengata lak...x baik 2...dapat dosa, just kate blog nie cantik,hihihi,kompom dapat pahala...hehehehe, Neway just smile never laugh,dun cry,juz laugh N never smile when your mouth are open,juz smile....hehehe,

Friday, December 4, 2009

golongan2 orang yang TERamat mencintai kamu

1. Orang yang mencintai kamu x pernah beri alasan kenapa dia mencintai kamu, pa yang dia
tahu,di matanye hanya ada kamu, D only one la kunun......
2. kalau kamu sudah memiliki kekasih,dia x peduli, yang penting baG dia kamu bahagia dan
kamu tetap menjaD impiannya.
3.orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu seadanya,N dimatanya kamu adalah yang
paling cantik,walaupun mungkin kamu rase berat badan kamu dah berlebihan@ gemuk
(bgs msuk The Big Losser kan)
4.Orang yang mencintai kamu slalu ingin tahu tntang apa saja yg kamu lalui sepanjang hari
ini,dia sangat2 ingin tahu kegiatan kamu.
5.Org yg Mencintai kamu akan mengirimkan kamu sms spt "slmt paG", "slmt mlm" walaupun kamu tidak membalasnya.

erm, kalau ada orang ngan ciri2 nie dtg lam idop kamu, maka jan la di sia2 kan kehadirannya, kamu akan menyesal melakukannya kerna ia hanya akn dtg sekali lam idup..........

GERAM@SEBEL.............





hurm, family aQ nak P luar daerah G,

tingallah aQ sendri2 lam umah nie.......nasib bek aQ da dpt wafa...hehe, hilang gak rasa borink 2...aQ just x nak ikut ngan family bab aQ pasT akan ase borink kat sna, bkan aQ X dibawa, it's my decision,Gpown maC ade hal yg perlu D selesaikan disini....hihihi, erm, pic kat sebelah nie,erm, mcm nie la aQ lau parent's aQ xde lam umah,hihihi, bkan malas...mcm nie la aQ lau bangun waktu paG...hehehe,cam eu'all jgak

hehehehe....

hurm...besa la bujang katakan....hihihi,peace to u all
aQ pasT akan kesunyian untuk beberapa minggu nie,hanya berteman kan awek aQ N jin2 hihihi, nsib bek aQ nie jnis yg pndi carik aktiviti,hihi,lau x...xtau la pa jaD...
owh ya,aQ da ade permit tuk pos pic awek aQ...T aQ pos k...hihihi,jan jealous ye(^_^)....
kowang ade awek???hargai lah dirinye,bab die hanya datang skali lam idup....
anda x sayang awek anda????letak la picnye kat tmpat yg anda slalu ble nmpk pic nye,insyaALLAH anda akan suke pada die...anda benci awek anda???jangan dibenci,sebab dia pun adalah ciptaan ALLAH,macam saya, awk N semua orang len...kite sayang orang 2, orang len sayang kite,bile kite nak benda 2, dapat benda nie,bile nak benda nie, dapat benda 2 plak....hehehe,2 Cmua ada hikmahnya k...

Wednesday, December 2, 2009

GumbiRe nye hati nie...

like what i said before, it's became reality...she accepted me as i am...hehehe, thanks 2 God...erm,mat salleh la pulak,huhu...tarikh hari nie keramat skali tuk aQ N die..hehe, today kamik jaD pasangan ideal la kunun2nya, arap terus bepanjangan la kisah nie,hehe...well, aQ akan cite tntng awek aQ nie kat sini.
erm, firstly aQ nak cite bagaimana aQ ble jumpa
ngan dia,
pada suatu hari,wah cam cite dulu2 lak,hehehe,lets continue, erm,
aQ dengan dia kenal lam facebook je,aQ da lama add dia
lam pren list, cuma x prasaan
ngan kehadirannye je, then oneday
I C her,da nak anta msg kat die,
tau2 die start msg aQ dlu,wah that's is a good sign,hehehe
so,for a few day's we just chat lam facebook,
pada suatu petang yang da gelap,huh, aQ ngah chat ngan die
tetiba aQ ada keja yang memaksa aQ tuk pegi banda,
aQ tepaksa tingalkan dia sendiri2,
untuk mempastikan dia x sendiri,aQ minta la no fon nye...
hehehe, first step la katakan, taP dia x nak baG aQ
kot2 la aQ nie jahat kan,hehe,then he trusted me N give me her phone no
kamok tau betapa happy nye aQ ase
bile dpt no awk 2???
Tuhan je tau,korang x tau,me neither....
hehe,then,aQ ngan pwencess aQ pown start men msg,
until now,but she didn't know that i'm write bout this story at this blog,hehe
i'll tell him later,
erm,kat mane da???,
aQ lupe da, 2 ar korang, erm
D pendek kan laG cite,
bertarikh 2 DECEMBER 2009, kul 12:26:56 tengah hari
dia time aQ jadi couple nya,hehehehehe
gumbira,gumbira,gumbira
erm,kowang nak tau nama nye ke???
Nur Shahza Wafa Shahimi.
nak tngk pic die x???
mne ble...
hehe, aQ blum dpt permit tuk publish pic nye,hehehe
kang die mara lak,hehe
aQ juz x nak wat die mara, 2 je
bkan takut...
smpi sini je la coretan x nie..
T aQ cite laG k...

Tuesday, December 1, 2009

pertemuan ngan C die






asslammualaikum...

aQ mula kan kisah nie lam tenet...hihihi, aQ ase lucu sangat-sangat bab cite lam blog nie, kisah nie Bemula beberapa hari yang lalu. petemuan dalam dunia maya, kini da rancak dan memuncak yang ble menguji kite...ye ka???hehehe, x de la smpai ke situ plak...lau baca nie jan trus fikir -ve ya...erm, kang skang da masuk ari yg ke seterusnya selepas beberapa hari lalu...hihi, dan aQ maC laG dlam proses nak "mengayat" awek nie...actually die bkan x nak cume kamik baru knal. tu yang wat dia susah nak terima kite. p insyaALLAH pas owang yang aQ maksudkan 2 baca nie, aQ arap dia dapat bukak pintu haT dia lebar-lebar, panjang-panjang, tinggi-tinggi untuk aQ...hehehe....erm, smpai Cnie jak la kisah nie...bab, kang nie pown kisah nie masih "berjalan" lagi, aQ tengah men msg ngan dia nie...nak kumpul kisah sementara masih berada D alam nyata dan masih berpijak D bumi ciptaan tuhan yang maha Esa nie....hihihihi, nanT kan episode

hari nie lam edup aQ...

hari nie aQ start membukak Blog nie....
al-maklum lah, da keboringan tahap gaban...
N dun want 2 talk a lot sbab aQ x b'ckp pown aQ just m'naip ja...
hihihihihi...
nanT kan kemunculan aQ k
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget