Thursday, September 30, 2010

DuN!@ aQ...

assalammualaikum....
hari nie genap 40 hari aQ kenal ngan dia...
aQ happy sangat kerana telah mengenalinya dalam hidup nie...
mungkin dia pown rasa macam 2 juga (i think N i hope so)heheh(^_^)
taP, selama 40 hari nie....
aQ rasa aQ maC blom mengenalinya secara mendalam...
bukan sebab dia x mw...
mayB aQ yg x pndai sangat nak mengenali seseorang 2...
aQ maC ngat kali pertama aQ menegurnya...
kali pertama dia reply msj aQ lam fb
aQ maC ngat pa yg aQ cakap
kali pertama aQ chat ma dia
aQ juga maC ngat masa kami pernah kapel selama 2 minggu dalam bulan syawal 2...
semua indah belaka....
walaupun mungkin ada kawan aQ yang akan ckp aQ kilik bab cakap semua 2 indah...
erm, no komen bout that...
taP, aQ akan tetap akan cakap semua 2 indah...bukan hanya pada mulut...taP bottom from my heart say's that....N i won't lie 2 my self...
tatkala matahari memancar cahaya dan menerangkan sebelah bahagian bumi yang gelap...
dia selalu berjaga masa 2...
tatkala gunung menyembunyikan kecantikan disebaliknya...
dia suka edit gambar hingga bosan...
tatkala laut menyembunyikan seribu persoalan...
dia selalu ingin meluahkan,taP dia x tahu caranya...
tatkala hujan yang turun membawa pelangi yang indah...
dia selalu merasa sedih dan terasa keseorangan di dunia nie...

taP ingat la...
bulan yang berkawah itu tetap nampak indah dengan adanya matahari...
gunung yang indah itu tetap menjaD pilihan hati kerana kita menghargai apa yang ada dihapan kita,bukan di sebaliknya...
laut itu tetap tenang walaupun ia banyak persoalan
dan, hujan sentiasa menutup kesediahnnya dengan air yang mencurah membasahi tanah ini...

mungkin hidup x selalu indah...
taP, kita telah di anugerahkan otak,mata,telinga...
keluarga,kawan,guru
dan kita mampu untuk mencipta kebahagiaan yang kita selalu inginkan...
andai kita mampu untuk mengulang kemasa dulu...apa ko sanggup???
untuk merasa dunia yang telah ko lalui???

dan selama perkenalan aQ ngan ko aQ sentiasa mengingati mu...
sentiasa ingin berhubung dengan ko
sentiasa ingin bersama ko
sentiasa ingin mengetahui apa yang sedang ko lalui di sebelah sana...
dan aQ ingin sentiasa mengucapkan aQ syg ko dalam setiap detik yg ada...

mungkin ko akan marah pas ko baca entry aQ nie,
bab,ko suruh aq tido kan...(^__^)
well,i can't sleep...
dunno why,but i know...
i miss u, N that 1 of D reason why i still can't sleep
k...jangan tanya laG K...

maaf kan aQ kalau selama perkanalan kita 
aQ selalu wat ko marah
aQ selalu wat ko geram
aQ selalu wat ko sedih
aQ selalu panggil ko beleng
maafkan aQ,aQ xda niat tuk buat 2 semua 
cuma,1 yang aQ x faham...
ko akan gelak bila aQ wat 2 semua...
ko akan cakap "aQ tempeleng ko 2" dengan sedikit ketawa dan ukiran senyuman diwajahmu
aQ x tahu apa yang ko fikir masa 2...mungkin sekang nie pown ko maC senyum baca entry nie kan...dan skunk ko ketawa bab ayat taD 2...hehehehe,beleng jua ko nie kan...senyum+ketawa ngan laptop/pc ko ...hehehe
jam sekarang menunjuk tepat 4:55 subuh....
waktu kena hormat...
aQ akan sambung crita ko len kali ya...
maafkan aQ lau wat ko mrah ya...aQ xda niat.. (*_*)

aQ sayang ko nyak.....
Risma Ramli..(^__^)....kikikikkikiki

Monday, September 27, 2010

DuN!@ dan p3ngaJaraN

assalammualaikum...
manusia semakin hari semakin tua...
umur kita semakin meningkat...
itu mesti kamu sedar kan...

taP
maC ngat ka kamu dengan kisah lama kamu???
kenangan lama kamu???
kawan lama kamu??
guru lama kamu???
rumah lama kamu??

kalau ngat pown..
mesT 70% kenangan pahit yang kamu ngat kan...
kenapa x ngat kepada kenangan manis???
kenapa???

aQ wat entry nie hanya tuk lepaskan tekanan...
hihi
why this all happen 2 me??
why should me???
i'm not strong like other's....
mayB outside i just know how 2 smile
how 2 laughs
but inside...
who know...
i wonder if there's a good N beautiful places in this world
that if we go there
we'll return like a new baby
who got no worries
got no problem
but i afraid if that happen
cause i won't 2 lose my memory
i love my family
i love my friends
i love all people around me
but why problem always chasing me???
why???why???why???
i just wonder 
what will happen 2 this earth if
people live with no feeling
no humanity
no mercy
this all happen with a reason right??
but what the reason??

aQ mula x faham ngan suma nie...
andai kita mampu pergi ke daerah yang paling sepi
apa yang perlu kita lakukan??
mampu ka kita tenangkan fikiran???
mampu ka kita lupakan masalah kita???
mampu ka kita tuk menggembirakan diri kita???

mungkin kita hanya mampu tipu orang tuk lihat kita gembira
tapi kita tetap x mampu tuk tipu diri kita

aQ bukan pa...
taP aQ rasa macam 2 jua
aQ rasa aQ penat tipu diri aQ sendiri...
aQ x tahu mw luah macam mana
kenapa aQ macam 2???
??????

dunia tanpa sempadan
pemikiran tanpa batasan
alam semesta tanpa tandingan

taP kenapa kita mesT berada dalam keadaan yg selalu buat kita dalam keadaan terdesak???
kenapa kita tidak sentiasa berada dalam kegembiraan??
kenapa semua ini berlaku tatkala kita ingin merasa bahagia???
taP 
kita x tahu kan 
kata orang
"kita berharap tuk hari yang cerah,
taP Tuhan turunkan hujan..
kita tak tahu,
Dia sebenarnya,
ingin memberi pelangi kepada kita"
bukan ka ittu indah...
dan jika D hayaT kejadiannya
kita mungkin akan menitiskan air mata..

mungkin bab 2 la jua aQ sentiasa senyum, ketawa, dan di anggap xda masalah
taP bila kebahagiaan aQ akan muncul??
kalau ia da muncul...
kenapa hanya seketika cuma???
taP hidup nie skali ja kan..so,aQ da blaja tuk trima kenyataan
dan sentiasa menunggu saat bahagia aQ itu...
sebab 2 la aQ sentiasa happy,senyum,ketawa dan jarang serius
dalam setiap hal
kerna setiap hal itu sangat indah buat aQ
dan sanggat bermakna baG aQ
kerna ia berlaku hanya sekali dalam hayat kita yang singkat ini....

Thursday, September 16, 2010

Dun!@ penuh kesabaran

assalammualaikum.....
entry nie adalah luahan hati aQ yang mana aQ x tahu nak meluah ma sapa laG...
dari raya pertama aQ pendam cite nie, dan skunk ia telah bertambah dan membuat aQ tenang,membuat aQ rasa ingin bunuh diri,segalanya la...erm,
untuk yang kesekian kalinya,aQ jatuh cinta laG,
crita nie bermula pada 22 ogos jam 2 subuh..
aQ maC ingat time 2,aQ beranikan diri tuk chat ngan dia melalui facebook...
happy juga la bab dia reply,
masa 2 juga aQ minta no.fone dia..
N skali laG dia wat aQ gembira 
bila dia baG no fone nya...
start dari arie 2 aQ slalu msj ngan dia...taP blom brani mw call dia
lucu kan,
aQ pun ketawa gak bila kenang masa 2...huhu :)
hari demi hari berlalu... 
aQ rasa kami makin mesra,taP dia x tahu aQ cintakan dia...
sampai la 1 fine day aQ luah ma dia..
P dia cakap,dia perlukan masa...
aQ cakap aQ akan tunggu,aQ sanggup tunggu...
taP time 2 juga,aQ dapat rasa yang 
mungkin ko juga suka ma aQ...
aQ sayang ko sangat2,sangat2,sayang sangat...
ayat 2 x dapat gambarkan perasaan aQ yang sebenarnya, 
ia leB dari itu,
then, tanggal 5 aQ dalam perjalanan balik LD...
jam 7.15 aQ bertolak dari terminal kk...kita maC laG msj...
ko pun balik pada hari yang sama jua...
sampai LD aQ,ngat nak jmpa ko pada hari 2 jua...
taP selepas berfikir dan memikir itu ini...
aQ faham kite kena luangkan masa ngan kuarga dlu...
after that, 7 september, time 2 aQ bebuka posa D banda ngan kawan,
aQ ajak ko,taP ko cakap ko malu...
bab x sorang pown yg ko kenal...
huhu...
then, aQ baru tau tmpat aQ makan N tempat ko stay x jauh,
tempat kita just berdepan....hehehe,kilik kan...
bab 2 la aQ selalu panggil ko beleng..hehe
hari berlalu dengan pantas
takbir da bergema...
malam 2 kita da mesej....
pas 2, aQ kilik2 malam 2...hehe,lucu sangat...
aQ x tahu pun ko nak trima aQ malam2,actually da masuk 1 syawal kan,bab da jam 2 subuh...hehe
punya la aQ gembira subuh 2...
taP kedit ko x cukup lak time ko nak luah ayat 2 ma aQ...hehe
lucu kan,banyak yang kita cakap sebelum 2...sampai abis kedit ko hingga x sempat ucap...
tambah lagi aQ pown abis kedit jua..huhuhu,last2 ko guna hp kakak ko tuk msj aQ suh aQ on9 facebook...bab ko cakap ko ada something mw Gtau...
aQ pown on9 la...kita kenal dari FB...
dari FB jua la kita/ko ucap ayat 2...
aQ maC ngat dengan jelas lae...
hehe...
then,raya kedua aQ,allan,asrin 
dengan tiba2 P umah mu..huhu,
ko marah aQ p umah mu,bab cakap ko malu la apa la....
huehue,
taP aQ yang wat2 bodoh nie tetap jua datang...
hehe,bodoh kan aQ...
wat ko takut...
sampai salah hantar msj..hehehe
pas 2 raya k'3 aQ join kamu...
nasib la ada allan,asrin,maya...
lau,fuh,maT kutu la aQ jawabnya...
sorang pown x D kenal..huhu
lucu,taP 2 la cinta kan...bila kita da sayang seseorang 2,kita sanggup buat apa2 pown 
janji dapat bersama dengan orang yang D sayang...
i love u nyak....raya 2 pal betul2 happy...
dari c2 jua,aQ tahu ko sorang yang penyayang...
bab,time 2 kita ada prob kan,taP ko tetap amik berat sal aQ...
ko tetap amik kan aQ lauk...
aQ hargai 2...
:-)
aQ bahagia bila dengan ko,aQ gembira bila mesej ngan ko...papa yang berkaitan dengan ko membuat aQ rasa bahgia....sangat2...
taP...

aQ x boleh tipu diri sendiri,sebab aQ kena akui pa yang aQ betul2 rasai...
maaf kan aQ bab meluah D Cnie,aQ tau nak meluah dengan orang,
aQ gugup , Gpun ayat aQ akan menjaD s'kerat2 lau ckp ngan orang..huhu,
aQ xtau napa...
Cnie aQ....
hurm,x bedaya aQ mw taip...
T la aQ post ya....dunia penuh kesabaran 2...hehe
bab,aQ lapar...kihkihkih
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget