Monday, January 31, 2011

assalammualaikum...
manusia tetap akan berubah pada setiap masa.... walau mungkin mengambil masa bertahun-tahun....
taP dia tetap aQ berubah, kan???
seperti aQ juga, sapa sangka 
hati keras boleh menjadi lembut 
kata membe aQ, luar rock, taP dalam hati ada taman bunga....
huehue
kalau aQ ngat semula,aQ rasa lucu plak, bukan apa...
yelar, rock ke x rock...bila da cakap pasal cinta
ia melibatkan nilai sayang,kawan,suka,duka,perkongsian....
untuk mendapat seseorang yg betul2 memenuhi impian kita, memang sukar dan 
mungkin kita hanya boleh mendapatkannya dalam mimpi sahaja....
kerna tiada siapa yang sempurna dan xkan pernah ada sesiapa yang betul2 sempurna....
bila aQ break sebelum nie, aQ mahu jadi seseorang yang anti love, aQ mahu benci cinta...
taP,aQ x boleh, aQ x sanggup sakiti pompuan...aQ lemah,aQ x bedaya bila kaum hawa meminta  kepada aQ...
setiap kali itu juga, aQ selalu mengenali someone yang 
baG aQ,hanya tahu tuk gunakan aQ sbg alat mainan(jan fkir negatif :P)
mungkin salah aQ juga, sebab terlalu menyayangi mereka....
aQ betul2 belum berjumpa dengan si dia....
mungkin juga apa yang berlaku sebelum ini adalah cubaan dan pengajaran dalam hidup aQ
bila da belajar begitu, maka hidup ini akan mendapat ilmu baru dan bisa lebih tenang dan lebih cekal tuk menghadapiinya
jika ia berlaku lagi suatu hari nanT...
huehue.....INI SEMUA DUSTA, HANYA PEMIKIRAN UNTUK MENENANGKAN JIWA YANG MEMANG TIDAK TENANG
Kerna , sampai kapan pun...cinta itu tidak akan bisa terungkap
kerna cinta kita bunuh diri, kerna cinta kita slalu bisa gembira, kerna cinta kita bisa selalu sedih, 
kerna cinta kita hargai hidup ini, kerna cinta kita menyumpah hidup ini
kerna cinta kita berubah, kerna cinta kita merubah
kerna cinta kita
kerna cinta
cinta
semua adalah kerna cinta....
aQ da lama hidup single...setahun aQ single, aQ x kapel ma sapa2....
bila aQ mula rapat ngan someone, dan bila dia mula mencintai aQ
aQ takut tuk menerima "hawa" dalam hidup aQ, aQ takut
takut tuk D tinggalkan untuk yang kesekian kalinya.....kini, 
budak 2, aQ tatau pa yang dia wat ma aQ
aQ x kenal dia sapa
aQ x tau dia asal mana
aQ x tau asal usulnya
aQ x tau latar belakangnya
aQ x tau semua ttg dia
aQ just tau, kami pernah sekolah di sekolah yang sama 
lebih dari itu, aQ tatau
aQ buta-buta tak mengenali dirinya
taP, setelah bertahun memendam, kerna dulu aQ terkenal dengan sikap ego aQ yang terlalu tinggi
kerna dia,aQ buang sikap ego aQ itu...
kerna dia aQ buang tabiat buruk aQ itu...
aQ harus terima kenyataan, yang dia memang dah buat aQ jatuh cinta ma dia, tanpa aQ mengenali sapa dia
kini, dia selalu berpesan ma aQ agar fikir secara seimbang, tidak terlalu mementingkan dia
bukan sebab dia tidak penting, taP...ibubapa lagi penting
bila kali pertama aQ mendengar dia berkata begitu, aQ terharu sangat, kerna, selain ibu dan bapa aQ...
dia lah orang pertama yang cakap macam 2 kpd aQ, dan perasaan aQ ma ko, semakin dalam, kini, setiap detik yang ada, 
aQ ingin mengetahui berita mu, aQ ingin mengetahui perkembangan mu
aQ ingin mengetahui apa yang ko lakukan setiap saat itu, bukan mengongkong...aQ x mahu kawal hidup mu....
taP, aQ da sayang ko seperti aQ sayang "mereka",
hadir mu di dalam hidup aQ
telah merubah semula pandangan aQ kepada "hawa"
aQ tidak lagi menyamakan setiap "pompuan" yang ada
kerna tidak semua sama.....
aQ tatau kenapa aQ boleh terlalu mencintaimu
sehingga aQ sendiri tidak tahu kenapa aQ terlalu mencintaimu....

Sunday, January 30, 2011

Maher Zain InshaAllah (Malay Version)

assalammualaikum
rie nie, skali lae dia wat aQ happy...huehue...why???
well, aQ dapat hadiah dari dia lor....hehe,
malam sblm 2 aQ tido awal, then tngah malam 2 dia ada call aQ lae...hehehe
maka, bergayut la kami, lucu gak la masa 2, bab time 2 aQ ngah mamai *aQ rasa*
hehe, dia asyik suh aQ tido ja, taP dia sndiri mengantok gak
di suruh dan menyuruh
hehe
last2, dua2 tido kuy 3 lebih...
hehehe,macam2 kami citer paG taD, best giler
then, aQ smbung tido kuy 3
bangun lewat nie, hehe
cowy ya sayang bab xda wish moning taD...hehhehe
aQ bngun kuy 9 lebih taD....huehue...best gak bangun lewat nie
hehe, then
~bangun pagi, gosok gigi
 cuci muka, terus mandi
 minum coffee, makan roti
 pakai baju, terus jalan~
hehe, aQ turun P amik barang yg dia kirim ja, pas 2 terus balik umah...
aQ belum pown tima adiah itu, taP ko da cakap adiah 2 mngkin talapapa....
erm,aQ amik barang 2 dari C *along*, dia yang bagi aQ...
pas 2, aQ terus balik menuju ke rumah, 
actually, masa aQ drive taD, aQ rasa penink2 Ckit
len ja aQ rasa, macam mw accident pown ada, taP...ntah la
then,aQ pown sampai la kat umah,
buka bungkusan  tooo....
happy nie tuk buka adiah petama, da lama x dapat adiah, huehue
*makaC*
aQ hargai pemberian ko
nie la dia adiah yang ko baG taD, hehe aQ snap sana sini...hehehehehehe
^_^










Friday, January 28, 2011

Rickey.org Chris Medina

kisah cinta Re@LiTi

assalammualaikum
26/01/2011, aQ balik ke LD dengan tiba-tiba, hehe,actually da rancang pada malam selasa...da Gtau my mom pown...then, rabu datang dengan membawa perasaan tuk balik KG masa 2, mang rindu gila la ma KG tercinta nie...hehe,abis klas, aQ P inanam(terminal bas)...baru mw beli tiket ,terus balik, ngatkan mau ikut Tung Ma, tapi tung ma xda bas gerak P LD kuy 2....terpaksa la ikut bas Ali Topan...tiket dia murah 10 ringgit dari bas Tung Ma...hehhe(40.00RM), tepat kuy 2 bas 2 gerak menuju ke LD...jalan punya jalan, fuh, langit menitiskan air mata,membasahi bumi,sehingga sukar tuk mata ini melihat di mana diri ini berada ketika itu, masa berlalu, taP seminit terasa agak lama, tatau kenapa....mungkin kerana diri ini tidak sabar mahu bertemu dengan yang tersayang, dekat kuy 6 bas yang aQ naiki singgah sebentar di restoran...time 2,aQ turun ja,panaskan badan yang da beku dalam bas 2...huhu,x P makan, sebab sebelum jalan 2 da P KFC da...hehehe...then, disambung citer, aQ turun dari bas 2,P panaskan badan,P toilet, lepak2 luar bas, then aQ dekati seorang pemuda tuk D ajak bercerita, mklm la,sendiri ja balik...terasa bosan juga...then dia P hulur aQ rokok,huhuhu, aQ cakap la,aQ x merokok...dia say sorry 2 me...then masa makan da habis...kami teruskan perjalanan...then, aQ bercerita ma budak yg aQ tegur tadi, 2 pun lepas ketawa sama2 masa menonton film P.ramlee, pas film 2, kami bercerita2....then,mungkin sebab dia da tak tahan, dia mula citer ma aQ, napa dia balik time 2, then mula la dia citer pasal sorang yang dia sayang sangat2...bila da habis dia meluah ma aQ, bila da abis aQ cakap ma dia, dia pown say makaC ma aQ sap faham dia, huehue, ops, lupa lak mw Gtau kan, nama dia erm, bukan aQ lupa...taP just call dia "adi'' dak sandakan...bila dengar pa yg dia cakap ma aQ,aQ tau dia jujur ma pompuan 2,aQ tau dia sayang sangat ma pompuan 2...just imagine, xda sorang pun yang tau dia pergi jauh,even gf dia, family dia, kawan2 dia...hehe, adalah sorang yg tau, mama pompuan 2, dia cakap dia rapat ngan mama gf dia...taP,dia tatau nak b'hubung macam mna, sebab, sebelum dia naik bas meninggalkan KK, dia ada jumpa gf dia, N sebelum bejumpa dia P belikan gf dia makanan yg gf dia suka (McD)dia cakap ma aQ, dalam bungkusan 2 ada 2 kotak french fries,taP, sekotak ja yg betul2 kentang, kotak yg laG satu 2, dia isi HP ma chargernya, jaD dia ngat dia da x boleh D hubungi, hehe, after 2, kami da dekat D kinabatangan, time 2 kuy 8.30...bas tersekat situ, sebab ada accident yang melibatkan lori dan sebuah van,(innalillah) dengar2 orang dalam van 2 ada yang meninggal, aQ x dapat P menyaksikan, sebab driver kami cakap, jan P jauh2, T tinggal...susah...jaD, kami pun, jaD la dak baik....lepas sejam baru settle semua, alhamdulillah...kami teruskan juga perjalanan akhirnya...then,aQ ma adi sambung balik citer kami...dia sambung meluah ma aQ....pas 2,abis da dia meluah semua...biar aQ Gtau pa yang dia cakap ma aQ, dia cakap sebelum jmpa pompuan nie, dia pernah kapel juga sebelum nie, hubungan dia 3-4 tahun dengan pompuan lain,taP dia x pernah rasa pa yang dia rasa skunk..dia x pernah tunduk ma pompuan,dia x pernah mengalah ma pompuan,dia x pernah hilangkan ego nya,dia x pernah rasa itu semua sebelum ini, seolah2 dia baru merasa apa itu cinta, seolah2 dia baru bertemu dan faham apa itu CINTA.....N bila dia cakap ma Q macam 2, aQ seolah2 macam terasa sama ma dia, sebab pa yang dia rasa,lebih kurang sama macam pa yang aQ rasa...
bila seseorang itu da sangat2 sayang orang 2, seseorang itu mesT curang, bila orang itu mahu curang, seseorang itu, mesT menyayanginya sangat2, perjalanan dunia, walau kita da tahu itu dan ini yang bakal terjadi, kita maC melakukan nya....kenapa???
kenapa???
then dekat kuy 12, aQ smpai da D fajar LD, "adi" macam rasa berat mw pisah ma aQ, huehue *gay ka apa*, ngeee, rasa dia macam maC mau bercerita lae....but, this is realiti, syukur kita berjumpa dan ko dapat luah ma aQ, dan aq memang dengar sepatah2 apa yang ko cakap pada aQ malam 2, pas 2 aQ turun dari bas 2, aQ balik umah, line digi HP aQ wat hal, geram!!!, pas 2...sampai umah, aQ rehat2 jap, on9 jap, tido, rie nie baru ada semangat Ckit...Ckit ja la...x banyak......
^_^

Sunday, January 23, 2011

aQ akan tetap sayang ko

assalammualaikum...
bila aQ kata aQ in relation skunk, ramai kawan aQ yang tak caya,ramai yang bertanya, dengan sapa...ramai yang bertanya "cewek baru ka", mungkin sebab aQ x banyak crita uda tentang ko kan, hanya mereka yang rapat ma aQ ja yang tahu sal ko N aQ...kini da 5 bulan kita kenal, dan 12 hari kita bergelar pasangan kekasih, walaupun ramai yang tak tahu... janji kita berdua tahu kan... ^_^,aQ sayang ko sangat2...kini aQ rasa bahagia sangat, dan kini ko da betul2 juga menyayangi aQ, betul2 mencintai aQ, aQ hargai itu, aQ hargai bila ko cakap yang k sayang aQ, bila ko cakap yang ko cintakan aQ,hehe...setelah 5 bulan berlalu,baru ko dapat terima aQ dengan hati terbuka...
   erm, well...cerita nie bersambung lagi setelah diri ini menyepi tanpa kabar pada sudut dan ruang yang biasa untuk diri ini meluah perasaan...kini, setelah terkeluar dari lorong gelap yang sunyi,diri ini telah bertemu dengan jalan yang ceria dan penuh dengan kegembiraan yang bisa menghilangkan segala kegelisahan dan kesedihan yang telah atau yang bakal dihadapi...
dalam masa 5 bulan itu, ko memang kenal dengan sapa aQ yang sebenar, bukan yang pura2...aQ tegur ko pada 5 bulan yang lalu sebab,aQ mang ikhlas ma koe...aQ x tahu napa perasaan aQ ma ko boleh muncul macam 2 ja, dengan tetiba...dulu aQ ngatkan aQ punya perasaan 2,just macam 2 ja, yang datang dan pergi...taP, ternyata aQ silap bila kata perasaan aQ macam 2, hari makin hari, aQ macam tercari2 sesuatu,yang aQ pasti apa,aQ macam kekurangan sesuatu...taP,aQ sedar, bila aQ ternmpak ko(mksd aQ:fb"facebbook") aQ macam rasa happy ja,aQ rasa macam, macam, macam apa ya???
huehue, macam aQ rasa, aQ happy sangat2....dunno why, after keep watching u on fb, i realize,that i started to like u, but i won't admit my feeling, when i just keep watching N keep reading ur comment N the other, i feel a lil bit jealous, dunno why...huhu,
pas2 aQ mula tegur ko pada bulan ramadhan yang lalu,22/AUG/2010...time 2 subuh, da dekat na sahur...hehe, aQ baru ja tegur ko, bila aQ minta no ko, ko trus baG, bahgia nya aQ....then 10/SEPT/10, aQ kapel ma ko...kan???hehe, time tue, kita dua2 kering kredit, bab begayut ja, bila da mahu meluah, tetiba putus, then ko guna no kakak tuk msj aQ, suh aQ on9 kjap..hehe,dari fb ta knal, dari fb juga la ta kapel...ngee, time 2 1 syawal kan???
hehe, bahgia nya...taP, ia x seindah yang aQ jangka kan, ia x kekal lama, bila ko maC laG rasa trauma dengan kisah lalu mu, lalu kisah itu tergantung D situ, aQ x ngat tarikhnya, sebab aQ x mahu mengingati sesuatu yang sedih... ='(, hari demi hari berlalu, hubungan kita terasa makin renggang, kimia yang ada terasa makin menolak satu sama lain, then aQ maC ngat bila ko cakap ko mahu  berhubung ma aQ slalma bebarapa hari pada 02/OCT/2010, punya sakit aQ bila bersendiri masa 2, makin la aQ terasa renggang ma ko... macam ada jurang yang besar muncul dengan tiba2,aQ menahan kesedihan tanpa mu D CC tuk beberapa hari, 2 minggu kemudian, pada tanggal 17/OCT/2010, terlintas D kpala hutak aQ tuk lupakan ko, taP...aQ x sanggup, aQ x boleh, aQ tak tahu kenapa... hehe, taP, selepas itu, kita makin ok, kan??? pergaduhan antara kita makin berkurangan, hubungan makin kembali pulih, nie bulan kedua perkenalan kita, time nie, bulan nie adalah B'day koe juga, punya penat aQ tunggu malam 2 tuk smpai midnight, padahal, aQ da ciap wat crita sal ko lag lam blog, taP, aQ tertidur masa 2, penat sungguh, bangun paG, aQ padam citer yang aQ tulis 2, taP x suma..hehe, aQ malu, sebab terlewat tuk post crita itu, sedih juga la, sebab late wish ko masa 2(28/OCT/2010)...hari berlalu lagi, hehe, pas 2, raya haji tiba, aQ balik LD, dan rasa bosan sebab sendiri sahaja, aQ tak tahu mana kawan2 aQ yang len pegi, sblm raya 2, aQ ada Gtau ko yg aQ mungkin akan pergi umah sue,taP, aQ tahu yang ko tau aQ akan tetap pegi juga....then, paG raya 2, aQ pegi umah sue,tanpa baG tau ama ko, macam mna nak Gtau kan lau ko x blas msj aQ, ko x smbut aQ call, huehue, then aQ just berdiam ja...balik dari umah sue, aQ pegi pantai, sedih sndri2...tatau mw P mna, mw crita ma sapa, mw lepak ma sapa...aQ sedih sangat... then, 18/NOV/2010, aQ gtau ko yang aQ pegi  umah sue, punya la ko mara time 2, aQ pown rasa bersalah sangat, sebab x Gtau ko kan...ko rasa macam tertipu ja...aQ ada post citer nie, pndai2 la korang cari date yang dekat ngan tarih yg aQ nyatakan ini ya..hehe....
then, lepas ko menyendiri tuk beberapa hari, aQ rasa hubungan kita ~~~~....
taP, ok la, sebab lepas 2, kita ok2 uda Ckit kan.., hehe, lucu gak la bila nak citer balik...hehe, aQ sayang ko Nyak...DISEMBER berlalu meninggalkan kita, hubungan kita semakin hari semakin baik,  TAUN  baru datang menyambut kita, malam 2,agak shit juga la dalam hidup aQ, huehue, bukan sal kisah kita, taP, erm, aQ rasa aQ ada citer ma ko juga kan...tamau la citer Cnie..hehehe, 10/01/2011, walau tak 100%, taP, kita mula guna "b" N "syg" hehe, aQ bahagia sangat,rie tu juga kita ada begayut, ko ngat???hehe, pas 2 ta mw tidur uda kunun, p aQ wat kiraan smpai 10, kiraan ke sepuluh aQ tue, menunjukkan tepat kul 03:39a.m. aQ wat kiraan 2, ckp ko akan msj aQ smpai kiraan 10, betul2 nie, punya aQ happy pagi 2..hehe, x dpt D lupakan ooo, aQ betul2 sayang ko...11-01-2011, ko terima aQ buat kali kedua, huehue,aQ sayang ko...hubungan kita makin baik dan bertambah baik...kini da 12 hari sejak ta kapel semula...aQ bahagia sangat ma koe...^_^, 5 bulan 2, akan jaD 5 tahu. 5 tahun 2, akan jadi 50 tahun, 50 tahun 2,akan jadi s'lama2nya wat kita...nie la kisah kita...dan
aQ akan tetap sayang ko
Risma Ramli

hehehe
^_^

Tuesday, January 18, 2011

seminggu bagai setahun

assalammualaikum....
rie nie da genap seminggu sejak koe terima aQ semula dalam hidup koe....
masa seminggu nie aQ rasa bagai da bertahun lamanya...huehue, aQ tak tau knapa...hehe, makaC ya.... slama perkenalan kita, aQ rasa aQ mang da bnyak berubah, N aQ rasa ko tau perubahan aQ kan...hehe,walaupun mungkin kita maC blom gtau org len ttg status kita skunk, B bahgia ma syg..hehhe,trasa bagai da bertahun lamanya kita kenal...P,aQ harap biar lah ia berkekalan....huehue, kini...aQ rasa macam tenang ja, pa yg aQ wat, aQ happy ja...suma mesT jaD...hehehe, jan lak kata ko xda wat papa...ia, hehe, hanya dngan kehadiran mu dah buat aQ merasa macam bernafas semula...
heuheu, da lama x update blog, rasa rindu juga...hurm,kini bnyk da citer yg terkumpul...heheh, well, aQ akan citer pas nie ya...tak cukup masa mw citer suma...hehe, till then, I LOVE U NYAK
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget