Tuesday, April 12, 2011

الحمد لله (ALHAMDULILLAH)

Assalammualaikum
selepas lebih kurang 7 jam dalam wad, aQ dapat berita dari kak ana, kak ana cakap, semua ok, pembedahan berjalan lancar, petang taD, sekitar kul 5 petang, aQ dapat msj dari no dia, ngatkan dia yg msj, i guess tue akak dia, akak cakap, erm, something like this, "salam,nyak selamat da operation,skunk dia d wad uda", lebih kurang la, alhamdulillah, dia da selamat dari pembedahan, keadaan dia skunk pun stabil, alhamdulillah, Syukur, skunk, dia tengah rehat, tau la, pas pembedahan, mesti kena rehatkan, kin bius 2 maC ada kesan lagi, wat rasa mau tido ja,
p/s : rehat lu ia, sampai betul2 sihat, ok :)
dari semalam dia x makan, kuy 12 semalam dia start puasa, ready tuk rie nie, then, doktor cakap, bila da sedar lagi nanT, dalam sekitar kul 7, boleh cuba tuk minum dulu, pas 2, cuba tuk makan, kin dalam masa 2 @ 3 hari lae, nyak boleh jalan semula, kan??? kuatkan semangat ia?
erm, jangan berhenti doakan agar nyak cepat sembuh, K
ALHAMDULILLAH

InsyaAllah

Assalammualaikum

Tuesday, 12 April, 2011
6:33AM

selepas sekian lama, menunggu, sabar, akhirnya, masa yg ditunggu2 kini da tiba, hari nie adalah hari pembedahannya, aQ x mampu tuk tulis nie semua,
erm, taD 6:30, dia masuk wad tuk wat pemeriksaan lagi, sebelum pembedahan dijalankan, mulanya, aQ cuba tuk tenangkan hati nie, dengan senyuman (^__^), tapi hati kecil nie maC tetap merasa kerisauan itu, ia berbisik di dalam "alhamdulillah" dia x nampak kesedihan ini, jadi, terus wat dia senyum, bagi dia semangat, agar cepat sembuh, soo, aQ terus sembunyikan perasaan risau aQ, terus bagi dia semangat, tuk dia kembali sihat dan cergas macam dulu, jadi seorang yg periang, banyak senyumnya, banyak bicaranya, insyaAllah, dia akan sembuh juga, aQ tau dia akan sembuh,
kelmarin, doktor ada cakap, peluang pembedahan tue berjaya, tinggi... jadi, aQ yakin, tue dapat tenangkan Ckit hati mu, kan??? erm, kin ko x dapat baca nie semua dalam masa terdekat nie, taP, aQ harap bila da sembuh nanT, ko baca ia -_-, sebab, taD kan, erm... hehe, miss u Nyak...
ya Allah, ko sembuhkan la insan yang bergelar Risma Ramli, ko berilah dia kekuatan tuk hadapi semua ini ya Allah, beri dia kesenangan ya Allah, mudahkanlah pembedahan ini untuknya ya Allah, dan beri dia kesabaran untuk semua ini ya Allah, semoga semua baik2 saja, ya Allah, amin.....
kalau la aQ boleh cerita semua pa yg berlaku D sana, kalau la aQ boleh kongsi semua pa yg D rasa ma korang, kalaulah aQ boleh, KALAULAH. . .

1. sapa yg kenal Nyak n rapat ma nyak, kin korang x dapat contact no dia kan??? erm, bukan dia nemau berhubung ma korang, P dia ingin "sendiri", erm, kalau ada di antara korang yg ucap papa ma dia, anta msj ma dia, aQ baG pihaknya, mo ucap "terima kasih",  insyaAllah, bila da sembuh nanT, dia akan reply msj korang semua, satu2, ia, taP, kenalah doakan dia tuk sembuh cepat, ia, jadi boleh reply msj korang, kan????

2. sapa yg kenal Nyak n rapat ma nyak, mesT korang tau nyak jenis macam mana kan???aQ da jumpa ramai orang yang rapat ma Nyak, dan aQ x pernah dengar yang negatif sal dia, aQ hanya denga yg baik2 tentang dia, semua yang aQ jumpa akan cakap, nyak 2 baik, baik, baik, taP, Cnie, baG sesiapa yg x suka, or ada perasaan dengki walau Ckit dalam hati tue, well, aQ mo "minta maaf" baG pihaknya, maafkan semua pa yg dia da lakukan kepada kamu yg wat kamu sakit hati, dia xda niat tuk wat kamu macam 2, lagipun, sampai bila jua kamu mau benci2 orangkan???

3. sapa yg kenal Nyak, dia kimsalam ma kamu semua, erm, sapa pun yg lupa rie nie, harap korang dapat refresh N ingat sebelum di ingatkan, ia ^_^ , "nyak rindu ngan kamu semua...dia asyik ingat kenangan kamu waktu di SMK dulu, dia rindu sangat ma kamu semua, dia ingin sangat jumpa kamu, erm , aQ ada soalan, kamu rindu dia ka???........................................

4.sapa yg kenal Nyak, atau tidak kenal ma dia, kita sama2 la berdoa agar dia sembuh cepat ia, ba, bagi muslim 2, tadahlah tangan skunk, baca doa, mohon kepadanya, ia baG yg beragama lain pula, buat la dengan cara masing2, tapi tujuan tetap sama, mendoakan dia, agar dia cepat sembuh, INSYAALLAH

sekarang, dia mungkin da ready tuk pembedahan tue, or, mungkin juga dia tengah di bedah sekarang, syg kuat ia, abg tunggu sayang, ^_^, baG yg x kenal, kin korang tertanya2, pembedahan apa, erm, dia ada masalah dengan tulang belakangnya,

betulkah bila bulu mata tercabut, ada orang rindu???da agak lama bulu mata aQ x gugur, bab, aQ pelik sangat, banyak bulu mata aQ yg tercabut, dalam jumlah yg banyak, padahal,ia jarang berlaku,

Syg???bila da sembuh n baca nie, jan marah tauk, taP, xda papa yg wat syg marah an??bab, abg nda..........................hehehehehehehhe, peace

cepat2 sembuh, ia cinta, we all love u, really love u, especially me arrr, hehehe, kan cinta ^_^, love u

dalam kesedihan
tersimpan kegembiraan
dalam kegelapan
tersimpan cahaya
dalam usaha pencarian diri sendiri
tersimpan banyak dugaan dan cubaan
tapi,
kita sebagai hambanya
harus sentiasa bersyukur
dengan segala ujiannya
agar semua tidak sia2 dalam hidup ini

ikhlas

Thursday, April 7, 2011

khamis, 7 april, 2011 4:00 PM

Assalammualaikum
sejam 37 minit berlalu, aQ memulakan penulisan ini, agak lambat untuk aQ menyatakan apa yg ada di dalam otak ini, agak lama untuk aQ meluahkan apa yg terbuku di dalam hati ini, aQ cuma berharap agar dapat masa yang lebih tuk bersama mu

esok,8hb . . .
ko masuk wad uda kan???aQ dapat rasakan ketakutan yg ko rasakan, aQ dapat rasa,.... pagi tadi, ko ada cakap ma mama kan, lepas kowang tefon td, mama asyik cakap sal ko ja, mama suh pesan kat ko, mama cakap, kena kuat, kena sabar, kena tabah, kami semua doakan syg, agar cepat sembuh,
sekarang jam menunjukkan 8:26 PM, jari aQ asyik terhenti untuk menulis entry nie, aQ x kuat untuk meneruskan entry nie, aQ macam ada perasaan takut,  mama cuba tuk tenangkan aQ, dan aQ cuba tuk tenangkan diri n just fikir positif, (^-^)
mama da sampai umah kan, skunk mama akan jaga syg,
syg jaga kesihatan ia, dengar n ikut pa doktor cakap ia, insyaAllah, semua nie akan berakhir tak lama lagi, kan?? -_- . . .  syg hanya perlu bertahan tuk sekejap lagi, ia, sbg pasti syg bleh wat, da lama syg bersabar dan bertahan kan, kini waktu 2 da dekat, waktu yang da lama kita tunggu,

-prasaan aQ-
aQ gembira
aQ suka
aQ sedih
aQ sangat gembira dalam kesedihan aQ

-sebab-
     waktu2 sukar dalam hidup mu akan berakhir x lama lagi, waktu sedih akan di ganti dengan kegembiraan, insyaAllah,. . .  penderitaan menahan sakit dan peritnya akan berakhir juga, senyuman akan kembali ke raut wajah ayu mu, tapi, aQ x nafikan rasa kesedihan yang turut aQ alami, rasa risau, rasa takut yg muncul pada masa yang sama aQ merasa gembira, kerna, hurm, aQ nemau fikir yang negatif... aQ sedih n risau bab, pembedahan itu x lama lagi, esok ko akan di pantau hingga la tiba hari pembedahan itu, 


sesiapa pun yang baca atau terbaca entry nie, kita sama2 doakan dia ya, sampai dia sembuh dan riang seperti dahulu, AL-FATIHAH , TERIMA KASIH

ikhlas
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget