Monday, August 30, 2010

kenapa mesT Dun!@ aQ

assalammualaikum...
pa kes nie???
kenapa dunia aQ???
mengapa mesT aQ???
apa sebabnya????
dimana jawabannya???
erm....
ku simpan semua D haT..
gelisah tak menentu...
aQ catat dalam blog..
fkiran meracau x tenang..bab takut+malu2 T korang baca...
tulis lam diari takut ada orang P curi2 baca N takut ilang diari...
so,aQ pun menyimpang la P sudut blah kiri otak aQ tuk ubah crita..huhuhu
korang mesT pernah ada someone yang korang sangat sayang N cintai right...
P pernah ka korang fikir korang da bahagia kan dia???
adakalanya ada something yang kita perlu buat agar dia gembira tanpa pengetahuannya...
ya ka???hehehehe
erm,setiap cinta x harus dimiliki kan..
adakalanya, kita harus melepaskan cinta kita demi membahagiakan dia
taP,perlu kah kita yg menanggung kekecewaan ito???
kenapa???
taP aQ rasa itu adalah jalan terbaik...
melepaskan cinta dengan haT yang luka yg dibaluT dengan senyuman palsu yang hanya dapat D lihat pd mata seseorang itu....
daripada mereka yang terjun bangunan,gantung diri,@ bunuh diri...
kenapa???bukan ka cinta itu buta???
kalau cinta itu buta,ia pasT akan datang semula...
walau orang itu bukan la orang yang kita harapkan...
taP, ia ttp akan membawa kebahagiaan kpd kita...
kenapa perlu gadaikan nyawa hanya kerna CINTA???
CINTA kita mungkin datang semula...taP
NYAWA????? ia tidak akan datang semula...
kenapa ???
wajar ka ko tunjukkan kesetiaan ko dengan membunuh diri ko???
atas sikapnya yang curank kpd ko???
ia nya sungguh tidak patut...
ko harus teruskan hidupmu..
dan buktikan bahawa ko ada otak da ko yang mengawal otakmu..
bukan cinta dan perasaan yang mengawal dirimu...
ko harus berfikir panjang..
bukan mengambil jalan singkat yang bodoh itu...

salam CINTA kpd mereka2 yang bercinta di luar sana...
dan baG kaum2 yang bergelar perempuan...
jaga la aurat mu...jangan termakan dengan hasutan setan yang akan menghancurkan masa depan mu...
beringat la ko akan besarnya DOSA itu...



assalammualaikum

Dun!a aQ dan kO

assalammualaikum...
erm, skunk waktu tuk aQ jawab pesoalanmu...
dan baG pendapat tuk soalan mu....
taD ko ada tanya tuk pendapat ku kan...
"law tiba2 org yg pal syg sgt2..tiba2 muncul..mau kbali gan pal..pala pal buat?"
erm....
mayB lau aQ D tmpat ko...ko pasT boleh jawab nie sndri...
P,let me jawab soklan nie tuk ko K...
secara jujur nya..aQ x pernah rasa cam 2...
P aQ nak berhikayat kejap..hehe
erm...the first thing i want u 2 know is
semua benda yang terjadi di atas muka bumi nie bersebab...
walaupun kadang ada orang yang akan mencintai kita tanpa sebab...
second thing is...
ada baiknya tuk ko tanya dia sendiri kenapa dia wat cam 2....
bab, hanya dia yang boleh beri jawaban yang betul2 ko cari...
............................................................................................
salam

Saturday, August 28, 2010

Dunia kita

assalammualaikum...
this entry is 4 ma pren yg dalam kesedihan skunk...
sapa makan cili dia la yg rasa pedasnya...
P papa pun ko mesT rasa nie ko K!!!
well...sapa yg x pernah ada masalah lam dunia nie???
semua da masalah sndri right...
mayB ko akan kata masalah kita x sama..
kami x faham masalah ko...
taP ko tahu ka pa 2 masalah???
pa masalah yg sebenarnya??
pa 2 kesedihan???
kesedihan yang sebenarnya???
mungkin ko kerap menangis...
mungkin ko cepat terasa...
mungkin ko pelik kan...huehuehue, bab 2 la ko macam 2...hahahha....
papa pun,kita xkan pernah lari dari masalah...kerna masalah datang setiap saat lam hidup kita...
koe kena lah tabah...
koe kena tenang...
koe jgn tunjukkan yg ko ada masalah K...
kalau boleh biar orang nampak kita sntiasa happy walaupun kita ada masalah...
bab maC banyak yg koe kena blaja...
koe maC blum tau erT kesedihan yang sebenar...
simpan la air mata mu itu untuk kesedihan sebenar yang akan melanda hidup mu di suatu masa T.....

mY BoReD LiFe!!!

hidup nie, kadang terasa x adil.......
kenapa kite lebih suke tengok orang lain bahagia???sedangkan kite menderita...?????
kenapa?kenapa?kenapa?
kenap kita x slalu dapat apa yang kita nak,kita selalu dapat apa yang kita xnak....meskipun 2 semua ada hikmah, salah kah kalau kita dapat apa yang kita hendak???taP 2 la kehidupan kan.....
no human can change QADA N QADAR.....

Wednesday, August 25, 2010

dunia yang indah penuh dengan cubaan dan pengajaran yg xkan berhenti memberi kita pangalaman

assalammualaikum...
x nie..aQ nak cite ttg seseorang yg aQ sayang,cinta,kasih....
slama nie,aQ hanya memerhaTkannya dari FB ja..
x brani G nak ucap papa kat dia...
then 1 fine day...aQ B'fikir, kalau x sekarang bila laG..kalau x saat nie,detik nie,hari nie, bila laG aQ nak ucap kat dia...
aQ x tau knapa aQ boleh suka kat dia...
mungkin 2 cinta syaitan,or mungkin 2 cinta jin...taP aQ rasa x mungkin..bab, tiap kali aQ buka FBnya..jantung bdegup kencang...fkiran x tentu, meracau ja...
aQ pun ada tefkir gak mngkin 2 la namanya cinta sejaT...taP x tau la jua kan...
then, aQ pun start la chat ngan dia lam FB...pas 2 P minta no nya..skunk Cbuk msj ngan dia...saat nie pun aQ msj ngan dia....erm...mungkin aQ pernah cakap ngan zay...dia la cinta teakhir ku...mungkin ku silap...
aQ xda sebab yg kukuh knapa aQ mencintai pompuan nie...
aQ x tau nak jawab pa bila dia tanya aQ napa aQ blh suka dia ngan tiba2...
mungkin dia maC sygg ngan X dia taP...
kalau la dia tahu betapa aQ sayangkan dia...
kalau la dia tahu betapa aQ ingin bahagiakan dia...
kalau la dia tahu betapa aQ ingin bersama dia...
kalau la dia tahu betapa aQ mencintainya...
aQ just nak bahagiakan ko la...
then, pas b'brapa hari, dia Gtau aQ, dia ada penyakit...
x lama lae akan wat pmbedahan...
2 bukan penghalang cinta aQ la wei...
aQ sayang ko...
aQ xkan pergi tinggalkan ko selepas ko Gtau aQ ko da penyakit la wei...
aQ bukan jenis macam 2...
dunia nie indah jika kita menghayaTnya dan menjiwainya
taP ia penuh dengan cubaan dan pengajaran yang takkan henti tuk beri kita pengalaman yang akan membuat kita matang...
P bagaimana pula jika kita D uji kali kedua dengan situasi yang sama....
ada kah kita akan leB baik dari yg sblumnya???
aQ xtau...
hari nie....mungkin ko maC akan berkata ko akan pergi leB awal dari aQ..taP sapa yg tau ajal kan...mungkin "dia,mereka", mayB "aQ" yang akan pergi dulu...
aQ x laraT G nak trus menaip ngan jiwa yg *&*%^ nie...
papa pun aQ sentiasa baG ko sokongan dari belakang walaupun ko x tau..
aQ sentiasa mendoakan kebahagiaan mu..
semoga ko ceria selalu...
salam sayang...

assalammualaikum.....

Saturday, August 7, 2010

dunia+masa kini

assalammualaikum...
Sptutnya cite nie aQ post kemarin/semalam,P bab bz b'jlan kan,hehe...
Aq nak cite ttg pa yg ku nmpk+lihat kemarin...masa 2 aQ nek city bus,then smpi 1 p'hentian,ada ar cwek yg nek bas 2,muka ayu,pkaian perfect...then kwn dia pun naik gak,bila kwn dia da naik bas 2,pulamak...taring 4 kuar,tanduk ala2 kerbau pun kuar gak,huhu,indah rupa dari prangai.. Btl la pepatah 2,never judge some1 by it's looking...lepas nmpk prangai dia,x jaD niat mw ngorat...bknye pa,P lau la aQ t'kawin ngan dia,cian anak2 aQ beb...mak gangster, anak t mcm na kan...huhu, ntah la pa mw jd ngan dunia skung nie...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget